Kragujevac za Dan grada organizuje E-Đurđevdan - iKragujevac


Vesti

Povodom Đurđevdana – Dana grada Kragujevca, u okviru Majskih svečanosti, svake godine lokalna samouprava organizuje brojne kulturno-umetničke sadržaje i zabavne manifestacije.

Ove godine, Dan grada će, zbog vanrednog stanja koje je na snazi, biti obeležen na potpuno novi način, a svi sadržaji će biti prilagođeni gledaocima kraj malih ekrana.

Manifestaciju E-Đurđevdan organizuje grad Kragujevac, a realizuje Radio-televizija Kragujevac u saradnji sa kragujevačkim ustanovama kulture.

Gradska turistička organizacija i Radio televizija Kragujevac realizuju ove godine elektronski Đurđevdanski karneval.

Mališani iz vrtića i osnovci pripremaju zanimljive maske. Osnovci će imati priliku da se takmiče u dve kategorije: fotografija i video snimak.

Stručni žiri će u Specijalnoj emisiji Radio televizije Kragujevac, na Dan grada, 6. maja proglasiti najbolje maske.

Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević predstaviće svoj Narodni orkestar uz učešće vokalnih solista, a na repertoaru su pesme iz različitih krajeva Srbije.

Knjaževsko srpski teatar, u sklopu Joakimovih dana, na programu Radio televizije Kragujevac od 19. do 30. maja organizuje reviju pozorišnih predstava, a kragujevačkoj publici predstaviće se čak šest ansambala.

Gostovaće Beogradsko dramsko pozorište, Narodno pozorište Beograd, Atelje 212, Narodna pozorišta iz Banja Luke i Sombora, a publika će putem malih ekrana biti u prilici da gleda i kragujevački teatar.

Na Dan grada, 6. maja, Knjaževsko-srpski teatar građanima poklanja najnoviju predstavu u repertoaru „Briši od svoje žene“.

U galeriji Mostovi Balkana predstavlja se Udruženje likovnih umetnika Kragujevca, nakon 10 godina odsustva sa kulturne scene.

Muzički centar organizovaće koncert na kome će nastupiti vokalna solistkinja Danica Krstić, kamerni orkestar Šlezinger, a predstaviće se i kragujevački Akademski orkestar akordeonista. Pozorište za decu najmlađima se predstavlja vojom predstavom“ Goli kralj“.

Kompletan sadržaj kragujevačkih ustanova kultura koji povodom Đurđevdana, Dana grada, organizuje lokalna samouprava ove godine gledajte 6. maja na programu Radio televizije Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu