EPS doneo novu odluku: Svi građani imaju pravo na popust od 5 odsto, ako ispoštuju ovaj rok - iKragujevac


Vesti

Vršilac dužnosti direktora JP EPS, Milorad Grčić, izjavio je danas da će svi građani Srbije imati mogućnost da račune za struju za mart, april i maj plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate, ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna.

- Mi smo na početku križe obećali da penzioneri neće plaćati kamatu i da će imati popust od pet odsto, koji su imali ako plate račun do 28. u mesecu. Naša konačna odluka u EPS-u je da će svi građani, ne samo penzioneri, imati mogućnost da tri računa, za mart, april i maj - plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate. Ovo sve važi ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna - rekao je Grčić.

Dalje je dodao da je to "pokazatalj koliko država misli o građanima Srbije", i zahvalio se građanima što redovno plaćaju račune za električnu energiju.

Kako kaže, pocenat građana koji su plaćali račune u prethodnom periodu veoma je visok, i to pokazuje da su potrošači svesni da Elektroprivreda funkcioniše na vrlo složen način, i da je plaćanje računa neophodno da bi se proces prozvodnje i distribucije električne energije nastavio.

On je istakao i da je najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju prošao, jer kako kaže, ako nema struje, problem su i bolnica, dom zdravlja, onlajn nastava.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu