Baba Marta u Srbiji: Danas nagli pad temperature, narednih dana moguć sneg - iKragujevac


Vesti

U Srbiji umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije, u većini predela i suvo. Kiša se očekuje uglavnom na zapadu, jugoozapadu i jugu Srbije, a susnežica i sneg u brdsko-planinskim predelima.

Na krajnjem severu krajem dana razvedravanje, pa će biti vedro. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 2 do 7 stepeni, maksimalna dnevna od 6 do 12.

U Kragujevcu umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura 4, maksimalna dnevna 8 stepeni.

U Srbiji narednih dana oblačno i još hladnije sa kišom, susnežicom i snegom.

U nižim predelima očekuje se formiranje manjeg, a u brdsko-planinskim predelima i većeg snežnog pokrivača. Od utorka će duvati i pojačan istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima.

Biće uslova i za snežne nanose i smetove. Maksimalna temperatura od 0 do 5 stepeni, a na jugu, jugoistoku i istoku Srbije od 5 do 9.

U četvrtak toplije, temperatura u porastu.

U Kragujevcu narednih dana oblačno i još hladnije sa susnežicom i snegom, a očekuje se i formiranje snežnog pokrivača. Od utorka će duvati i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima. U četvrtak toplije, temperatura u porastu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu