Odluka gradonačelnika o sprovođenju dezinfekcije stambenih zgrada u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U cilju sprečavanja širenja epidemije COVID – 19, gradonačelnik Radomir Nikolić doneo je odluku da grad Kragujevac u saradnji sa registrovanim upravnicima stambenih zgrada sprovede zaštitne mere neophodne za sprečavanje širenja virusa dezinfekcionim sredstvima, kako bi se uklonili, onesposobili ili uništili mikroorganizmi u toj meri da nisu sposobni da izazovu infekciju i to: hodnika, stepeništa i hola stmabene zgrade.

Ova odluka doneta je u skladu sa dopisom Saveta stanara u kome su nam obavestili da je diskutabilno mogu li sami da sprovedu mere dezinfekcije objekata tako da će grad Kragujevac u saradnji sa Institutom za javno zdravlje izvršiti dezinfekciju 924 stambena objekta, kazao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Posle prve dezinfekcije zgrada koju ćemo sprovesti u saradnji sa Institutom, stanari će dobiti jasne instrukcije i uputstva kako se to radi i materijal po ceni koju stambene zgrade mogu da izdrže. Time krećemo sa ozbiljnim merama dezinfekcije.

Pored toga radimo dezinfekciju ulica, šetališta, parkova, staza, trotoara i to je nešto što grad u ovom trenutku može da učini. Korak po korak kazao je gradonačelnik Nikolić i dodao da je važno da građani naviknu da pre svega vode računa o sebi i bližnjima, jer kako vreme bude odmicalo tako će verovatno i situacija da se uozbiljuje, i u Srbiji i kod nas u gradu, a u jednom trenutku ćemo svi da se pridržavamo onoga čemu se sad učimo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu