Potpisan sporazum o saradnji Fijata i Univerziteta u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kompanija „Fijat Krajsler automobili Srbija“ i Univerzitet u Kragujevcu potpisali su sporazum o saradnji povodom osnivanja master programa – Automobilsko inženjerstvo.

Studenti će biti u prilici da steknu veštine u skladu sa potrebama fabrike i tako lakše dođu do zaposlenja.

Potpisnici sporazuma očekuju unapređenje obrazovnog sistema u Kragujevcu koji bi na ovaj način trebalo da dobije stručnjake svetskog ranga u ovoj oblasti.

Saradnja kragujevačkog Univerziteta i fabrike „Fijat Krajsler automobili“ zasniva se na zajedničkom kreiranju studijskog programa master akademskih studija koji će, u skladu sa potrebama privrede i visokoškolskog obrazovanja, doprineti razvoju celokupne zajednice i regiona.

Master program Automobilsko inženjerstvo okupiće studente raznih smerova koji će biti u prilici da steknu nove veštine u skladu sa potrebama kompanije i na taj način lakše dođu do posla.

Na master programu „Automobilsko inženjerstvo“ profesorima kragujevačkog Univerziteta pridružiće se menadžeri i inženjeri kompanije „Fijat Krajsler automobili“, a obavezni deo biće i praksa u fabrici.

Postojaće specijalizovani smerovi kao što su proizvodnja, održavanje, logistika, kontrola kvaliteta.

Studentima je poručeno da se na vreme informišu i prijave, jer će ovakav program studiranja objediniti najbolje iz oblasti nauke i industrijskog razvoja.

Osim prakse u određenim kompanijama, ovaj master program omogućava promenu smera obrazovanja, a novina je i što će trećinu predavanja držati stručnjaci iz privrede.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu