Održana tribina ''Posledice NATO bombardovanja'' u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu održana je tribina na temu „Posledice NATO bombrdovanja“ na kojoj su govorili prof. dr Danica Grujičić – neurohirurg i prof. dr Dragan Bataveljić – redovni profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Akcenat govora dr Danice Grujičić bio je šta država Srbija treba da uradi da bi se dokazala uzročno posledićna veza sa onim što se dogodilo u proleće 1999. godine.

Prof. dr Danica Grujičić – neurohirurg, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije pored rada na klinici i obrazovnog rada na Medicinskom fakultetu u Beogradu bavi se i istraživačkim radom.

Do sada je kao autorka ili koautorka objavila preko 250 naučnih radova.

Doktorka Grujičić, godinama, širom Srbije govori na tribinama na temu posledica NATO bombardovanja i učestalosti oboljevanja od malignih bolesti.

Iz ove pblasti smatra se jednim od naših najeminentnijih stručnjaka.

Doktorka Grujićić apeluje ne samo na stručnjake iz naše zemlje već I na kolege iz zemalja iz okruženja da svako iz svoje oblasti napravi analizu štetnosti bombardovanja koje se dogodilo u Srbiji od strane NATO-a.

Na tribini je govorio i prof. dr Dragan Bataveljić, redovni profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu koji se u svom govoru osvrnuo na posledice koje je bombardovanje ostavilo na Kragujevac I Šumadiju.

Akcenat govora dr Danice Grujičić bio je šta država Srbija treba da uradi da bi se dokazala uzročno posledićna veza sa onim što se dogodilo u proleće 1999. godine i kakve je posledice bombardovanje ostavilo na stanovnike Srbije.

Tribina je održana u organizaciji: Suverenih studenata Pravnog fakulteta i Studentske asocijacije Pravnog fakulteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu