Potpisani ugovori o realizaciji programa od javnog interesa u oblasti socijalne, zdravstvene zaštite i privrede - iKragujevac


Vesti

Predstavnici organizacija i udruženja u oblasti zdravstvene, socijalne zaštite i privrede su u zgradi Gradske uprave, u prisustvu dr Gordane Damnjanović, članice Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordane Marković zamenice načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima, Zorana Kostadinovića načelnika Odeljenja za podršku privredi i saradnika, potpisali ugovore o dobijenim sredstvima za realizaciju programa. Za 12 programa i projekata u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite u 2020. godini iz gradskog budžeta izdvojeno je nešto više od sedam miliona dinara.

Svečanom potpisivanju ugovora predstoje brojne aktivnosti i udruženja su već dobro upoznata sa svim tim koracima, istakla je Gordana Damnjanović i podsetila da je grad Kragujevac u prethodne dve godine sprovodeći ReLOaD program finansiran od strane EU, osnažen u smislu jačanja partnerstva između lokalnih vlasti i civilnog društva širenjem uspešnog modela trasnparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz gradskog budžeta. Programi rada udruženja u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i u oblasti privrede, u skladu sa javnim pozivom i pravilnikom, itekako su dobro pripremljeni, ocenila je Damnjanović. Za oblast socijalne zaštite komisija je opredelila 6,5 miliona dinara za 11 udruženja. U oblasti zdravstvene zaštite, jedno udruženje je dobilo sredstva u visini od 435 000 dinara. Dvogodišnja pozitivna praksa vezana za saradnju sa EU rukovodila nas je i ovog puta da odobrimo programe koji to zavređuju.

Za realizaciju programa udruženja u oblasti privrede za tekuću godinu odobreno je 2,5 miliona dinara. Prema rečima Zorana Kostadinovića načelnika Odeljenja za podršku privredi, cilj je pružanje podrške udruženjima i organizacijama, kojima se ostvaruje interes u oblasti zaštite potrošača, unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata i modernizacije poslovnih delatnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu