Nastavak rekonstrukcije dečijih igrališta i u ovoj godini, i izgradnja novih - iKragujevac


Vesti

U sektoru za održivi i ravnomerni razvoj grada, 2019. godinu obeležila je rekonstrukcija dečjih igrališta na teritoriji grada Kragujevca, izjavila je pomoćnik gradonačelnika Jasmina Predojević Simović i dodala da je intenzivna bila i saradnja lokalne smaouprave sa udruženjima.

Rekonstrukcija prostora za zabavu najmlađih se nastavlja, a u planu je i izgradnja novih.

Lokalna samouprava može se pohvaliti dobrom saradnjom sa svim organizacijama civilnog društva na teritoriji grada Kragujevca.

Trenutno postoji oko 600 registrovanih udruženja u APR-u, međutim, nisu sva aktivna.

Cilj grada je da se ova udruženja aktiviraju, javljaju se na konkurse koje raspisuje lokalna samouprava i bave se volonterskim radom.

Aktivna udruženja imaju partnerski odnos sa gradom što govore i brojni rezultati.

Lokalna samouprava radi i na rekonstrukciji dečijih igrališta imajući u vidu činjenicu da je veliki broj njih bio u lošem stanju.

Formirana je komisija koja je utvrdila u kakvom su stanju igrališta, a potom je raspisan tender na kome je za izvođača radova izabrana Šumadija, nekadašnja zaštitna radionica koja zapošljava i osobe sa invaliditetom.

Nakon što su zamenjeni oštećeni delovi, prešlo se na drugu fazu, koja podrazumeva prilagođavanje igrališta Pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta Evropske unije.

U lokalnoj samoupravi navode da će biti izgrađeno novo igralište u ulici Ibarskih rudara u LJubinim livadama po standardima koje zahteva Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta.

Radovi na rekonstrukciji postojećih se nastavljaju, a cilj je da sva igrališta za najmlađe na teritoriji grada budu obnovljena.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu