Za sanaciju trotoara 20 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Za sanaciju trotoara na Trgu Narodnog fronta kod Fontane, Trgu slobode, ispred gradske uprave, Bulevaru kraljice Marije, u ulicama Save Kovačevića, Karađorđevoj i Gružanskoj iz gradske kase izdvojeno je blizu 20 miliona dinara.

U Javnom preduzeću „Putevi Kragujevac“ kažu da je u toku izrada projekata za mostove u Trmbasu i Lužnicama i dodaju da je novac obezbeđen, te da će tender za izvođača radova biti raspisan, po završetku projekta.

Realizacija ugovora sa firmom „KG uzor“ za sanaciju trotoara u Kragujevcu, u vrednosti od 20 miliona dinara, se privodi kraju.

U Javnom preduzeću „Putevi Kragujevac“ očekuju da će uskoro biti raspisan novi tender za ovu vrstu radova. U narednom periodu planirana je sanacija trotoara u naselju Aerodrom.

U preduzeću „Putevi Kragujevac“ kažu da je popravka mostova u Trmbasu i Lužnicama u nadležnosti grada, odnosno Gradske uprave za investicije. U toku je izrada projekata.

Komentarišući trenutno stanje sa raskopanim površinama na gradskim ulicama i putevima, Miletić je ocenio da je u ovoj oblasti dosta urađeno.

„Situacija nije bila baš najbolja onog trentuka kada smo se prihvatili tog posla jer smo se suočili sa blizu 400 raskopanih površina koje nisu bile kvalitetno nadzorisane.

Taj broj smo sada spustili na ispod 50 i radimo na tome da nemamo više raskopanih površina koje nisu vraćene u prvobitno stanje, kaže Miletić.

U preduzeću „Putevi Kragujevac“ podsećaju da sa gradskim komunalnim preduzećem „Šumadija“ rade na redovnom održavanju gradskih ulica i puteva, opsecanju i krpljenju udarnih rupa.

Nedavno je završena rekonstrukcija ulica Dedinje, Save Šumanovića i Resavske, a saniran je trotoar u ulici Ivana Gošnjaka.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu