Uručeni ključevi stanova za 84 mladih naučnika u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Svoj krov nad glavom dobila su 84 naučnika i saradnika. Svi oni ispunili su stroge uslove konkursa Univerziteta u Kragujevcu za rešavanje stambenog pitanja. Stanovi su kvadrature od 35, 50 i 70 kvadrata. Zakupnine koje će plaćati u prvih pet godina, znatno su niže od tržišnih, a imaju i mogućnost otkupa na 40 godina.

Izgradnju ukupno 210 stanova u vrednosti od sedam miliona evra iz kredita Evropske banke finansirala je Vlada Republike Srbije.

Namera je da se mladi naučnici i istraživači zadrže u zemlji da im se obezbede dobri uslovi za život i rad.

Dodeljeno je osam trosobnih, 17 jednoiposobnih i 59 jednosobnih stanova.

Među dobitnicima je i vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku Univerziteta u Kragujevcu Pavle Mašković, koji je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je jedan od dobitnika stanova za mlade naučne radnike.

"Ovo znači meni i mojoj porodici s obzirom da mi je supruga takođe profesor na Univerzitetu u Kragujevcu. Obezbedio sam stambeni prostor sebi, tako da će mi ovo doprineti kako boljoj volji i želji za nastavnim, tako i za naučnim radom", rekao je Mašković za Tanjug.

Premijerka je u Kragujevcu prisustvovala času u Osnovnoj školi "21 oktobar".

U okviru posete Šumadiji, ona će sa saradnicima, obići i radove na izgradnji pogona za prikupljanje i plasman meda u toj opštini i početak radova na putu Rača-Lapovo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu