KRAGUJEVAC: Nastavak saradnje u oblasti upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama - iKragujevac


Vesti

Stalna konferencija gradova i opština i Savet Evrope potpisali su Ugovor o realizaciji projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza”, koji finansiraju Evropska unija i Savet Evrope. Projekat sprovode SKGO i Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Reč je o projektu koji afirmiše stručno usavršavanje i programe obuka u jedinicama lokalne samouprave. Druga faza projekta je značajan sled u pružanju neophodne podrške opštinama i gradovima u daljem unapređenju ljudskih resursa i verujem da će planirane aktivnosti doprineti podizanju kapaciteta lokalnih samouprava za pružanje kvalitetnih usluga građanima, kazao je posle potpisivanja Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Gradovi i opštine u Srbiji su, kroz prvu fazu projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, dobile značajnu podršku u uspostavljanju funkcije upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja lokalnih službenika. Prva faza projekta pružila je podršku za 20 pilot gradova/opština u Srbiji, među kojima je bio i Kragujevac, u izgradnji kapaciteta za upravljanje ljudskim resursima i izgradnji sistema za stručno usavršavanje.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović istakao je značaj projekta koji treba da postigne veći stepen efikasnosti i zadovoljstva građana Kragujevca radom lokalne aministracije. Veoma je važno adekvatno upravljanje ljudskim resursima i stručno usavršavanje zaposlenih, jer se na taj način postiže podizanje kvaliteta usluga građanima, koji kao krajnji korisnici treba da budu zadovoljni radom lokalne samouprave, rekao je Petrašinović.

Drugom fazom projekta predviđen je niz aktivnosti koje imaju za cilj podršku gradovima i opštinama, ali i Nacionalnoj akademiji za javnu upravu kao centralnoj instituciji za stručno usavršavanje, zatim Savetu za stručno usavršavanje zaposlenih u JLS kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Projekat će trajati naredne tri godine, a ukupna vrednost je četiri miliona evra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu