UŠTEDA NOVCA I VREMENA: JKP “Čistoća“ uvodi elektronske fakture - iKragujevac


Vesti

U cilju postizanja bržeg, jeftinijeg i efikasnijeg poslovanja, JKP “Čistoća“ Kragujevac uvodi izdavanje i knjiženje računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku, bez upotrebe pečata i potpisa.

Kako je navedeno na sajtu ovog preduzeća, pravna lica i preduzetnici račune mogu da dobijaju na e-mail adresu. Unos ili potvrdu podataka za dostavu e-fakture JKP Čistoća Kragujevac možete poslati na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

U tekstu mail-a potrebno je da se unesu kontakt podaci firme, ime osobe za kontakt (nije obavezno), mail adresu za dostavljanje računa, ime firme, PIB i kontakt telefon.

Objašnjenjem je definisano da pravna lica i preduzetnici mogu izdavati fakture u papirnom ili elektronskom obliku, s tim da novost predstavlja činjenica da više nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku.

Elektronska faktura je validna bez potpisa i pečata, ne mora da se štampa niti da se šalje poštom. Takođe, nije potrebno ni stavljanje otiska pečata na eventualno odštampan dokument kako bi se smatrao validnim.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu