Kragujevac potpuno spreman za zimsku sezonu - iKragujevac


Vesti

JKP “Čistoća“, je u okviru Zimske smotre izložila mehanizaciju i agregate, pomoću kojih će putari raditi na raščišćavanju puteva i trotoara tokom predstojeće zimske sezone.

Remontovana je kompletna mehanizacija za potrebe rada Zimske službe. Kupljeno je pet amotizera kojima će raspršivati kalcijum-hlorid po trotoarima.

Nabavljene su dovoljne količine soli rizle i kalcijum hlorida. Kalcijum hlorid je mnogo bolji od rizle i soli, a površina tretirana njim ne ledi 8 sati.

Za zimsku sezonu 2017/2018, za potrebe građana spremni su i kontejneri za so, koji će biti raspoređeni na najprometnijim lokacijama u gradu. Sva javno komunalna preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, i ove godine će na osnovu zahteva upućenog Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove, moći da dobiju agregata koliko im je potrebno.

Grad Kragujevac i sva javno komunalna preduzeća u potpunosti su spremna za predstojeću zimsku sezonu. Na Štabu za vanredne situacije koji je održan prošle nedelјe, potpuno je apsolvirano stanje svih subjekata na teritoriji grada Kragujevca i građani mogu da budu mirni što se tiče zimskog održavanja, čišćenja puteva i trotoara, snabdevanja zdravom pijaćom vodom i što se tiče snabdevanja toplotnom i električnom energijom, poručio je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalnu delatnost. U prethodnih godinu ipo dana grad Kragujevac je samo u opremu JKP “Čistoća“ uložio preko 2,5 miliona evra, a u narednom periodu ulagaćemo još kako bi zanovili mehanizaciju za potrebe Zimske službe, dodao je Maksimović.

Zimska sezona za putare zvanično počinje 15.novembra, a završava se 31. marta naredne godine. Probleme koje snežne padavine mogu da naprave, građani mogu da prijave na telefon Kontaktcentra JKP “Čistoća“ 501-180, 501-181 i besplatnu liniju 0800 350 034.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu