Održava se konferencija nastavnika u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Godišnja nacionalna konferencija nastavnika koji u srednjim školama sprovode programe preduzetničkog obrazovanja održava se u Kragujevcu.

Konferenciju realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine, Ministarstva privrede i Američke agencije za međunarodni razvoj.

Na devetoj po redu nacionalnoj konferenciji nastavnika koji u srednjim školama sprovode programe preduzetničkog obrazovanja, više od 130 prosvetnih radnika iz 75 srednjih škola iz 53 opštine u Srbiji ima mogućnost da unapredi svoja znanja i veštine iz metodologije predavanja.

Učesnici ove konferencije, takođe, mogu da se informišu i o radu obrazovnih ustanova kako u Srbiji, tako i u Evropi.

Trodnevnoj konferenciji prisustvuju nastavnici koji bez naknade tokom godine sprovode programe preduzetničkog obrazovanja u okviru vanškolskog angažmana.

Rezultat njihovog rada su generacije preduzimljivih mladih ljudi, spremnih da odgovore izazovima budućnosti.

Svi oni su prethodnih godina bili učesnici treninga i kreatori učeničkih kompanija.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već 12 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u više od 280 škola.

Kroz obrazovne programe mreže kojoj ova organizacija pripada, godišnje prođe više od 10 miliona učenika, od kojih je 11 hiljada iz naše zemlje.

 

Izvor: http://rtk.co.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu