LEPE VESTI: Minimalac ide naviše, povećanje plata i penzija! - iKragujevac


Vesti

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će biti povećana minimalna cena rada.

Premijerka je rekla da u ovom trenutku ne može da kaže koja je cifra o kojoj Vlada razmišlja, ali da će se to brzo saznati, jer pregovori o minimalnoj ceni rada treba da se završe do 15. septembra.

"Mogu da kažem sa sigurnošću da će se podići minimalna cena rada, a razmišljamo o još nekim principima, da li da sa time podižemo i neoporezivi deo za plate ili kako možemo kao vlada da izađemo u susret što više i radnicima i sindikatima, ali i da olakšamo poslodavcima, koji moraju da zapošljavaju i nadam se otvaraju što više radnih mesta", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u vladi.

Ti pregovori, dodala je, teku dobro, ali postoji donekle značajna razlika između onoga što sindikati traže i onoga na šta su poslodavci spremni da pristanu.

Vlada, kao i do sada, pokušava da pronađe sredinu između te dve stvari, zaključila je Brnabić.

Prosečna plata u Srbiji nakon predstojećeg povećanja biće 445 ili 450 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će biti i značajnog povećanja penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će građani Srbije trošiti više novca nakon što im se povećaju plate i penzije, što je treći stub za povećanje rasta privrede.

- Imaćemo značajna, značajna povećanja i plata i penzija, trošiće se više novca - rekao je Vučić u Požarevcu gde je otvorio Ljubičevske konjičke igre.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu