HITAN APEL: Pomozimo maloj Kragujevčanki da ozdravi! - iKragujevac


Vesti

Maloj Kragujevčanki Nedi Kujundžič zakazana je neophodna rehabilitacija u Renoni u Slovačkoj, a nedavno je imala transplataciju matičnih ćelija u Beču.

Rehabilitacija je zakazana za 31. jul, a do tada porodica Kujundžić mora da prikupi oko 3.000 evra. Neda je trebalo da boravi u Banji Koviljači, ali o trošku države za to nije bilo mesta, dok porodica sama nije uspela da obezbedi novac.

Hitno joj je potrebna pomoć kako ne bi propustila odlazak na tretmane bez kojih se ne može izvući ni pravi učinak od zahvata u Beču.

Inače, njoj će biti potrebno još nekoliko tretmana matičnim ćelijama u Beču, kao i rehabilitacija u Renoni. Svaki tretman u Beču staje po 10.000 evra.

Neda je dete iz blizanačke trudnoće. Ona se rodila prva i to ranije u 32. nedelji trudnoće. Obe bebe su odmah prebačene na neonatologiju gde su provele puna dva meseca.

Ova preslatka devojčica se napatila na samom rođenju, mozak joj je ostao bez kiseonika i tom prilikom je dobila ciste na mozgu. Ciste su se nakon nekog vremena povukle, ali su, nažalost, ostavile oštećenje.

Neda ima šest godina i ne može da drži samostalno glavu, da sedi, hoda i vid joj je dosta oslabljen. Ona zna da izgovori nekoliko jednostavnih reči, a odaziva se na ime osmehom.

Nedina velika podrška i oslonac jeste njena sestra bliznakinja Lena koja se trudi da svojoj sestri ulepša svaki dan kroz igru i smeh.

Ali, kako bi se njeno stanje znatno poboljšalo, potrebna joj je naša pomoć. Naime, Nedi je neophodno nekoliko transplantacija matičnih ćelija, operacija tetiva i rehabilitacije.

Pomozimo Nedi! Upišimo 231 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj.

Za Nedino detinjstvo! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-458762-26
Devizni: 00-540-0001816.6
IBAN broj: RS35160005400001816616 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu