Budi i ti promoter zdravlja u Kragujevcu ! - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Instituta za javno zdravlje u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“ – zadužbini Delta Fondacije, u Kragujevcu je organizovana manifestacija “Budi i ti promoter zdravlja“. Pored lokalne samouprave, manistaciju su podržali domovi zdravlja na teritoriji Šumadije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Zavod za stomatologiju, Medinska škola “Sestre Ninković“ i drugi.

Grad Kragujevac je zahvalan Institutu za javno zdravlje i podržao je ovakvu aktivnost, istakla je Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Danas započinjemo jednu divnu priču, a svi vi koji pripadate sistemu zdravstvene, socijalne i obrazovne zaštite ili civilnom sektoru, doprineli ste da u našoj “Iskri“ zapalimo iskru za promociju zdravlja. Ako danas, u aprilu mesecu, kada se inače obeležava Svetski dan zdravlja, krenemo ovako ujedinjeni i svako doprinese promociji zdravlja, sigurna sam da ćemo učiniti veliki korak kada je u pitanju dobrobit naše zajednice.

Nadam se, rekla je Gordana Damnjanović, da će ova manifestacija postati tradicija i da ćemo se naredne godine okupiti u još većem broju. Inače, kada su projekti i programsko finansiranje vezani za zdravstvo i socijalnu zaštitu u pitanju, ovo je godina kada lokalna samouprava s pravom može da kaže da je jedna od uspešnih godina zbog načina na koji se pruža podrška sistemu socijalne zaštite i civilnom sektoru, jer mi samo prepoznajemo one ideje koje su kvalitetne.

U okviru manifestacije dr Ivana Simić - Vukomanović iz Instituta za javno zdravlje održala je predavanje o mentalnom zdravlju mladih na području Šumadije.

Tokom manifestacije na platou “Iskre“ predstavljeni su zdravstveno – vaspitni i promotvni sadržaji o najsavremenijim analizama za rano otkrivanje rizika bolesti imunskog sistema, skrinig na depresiju, određivanje nikotinske zavisnosti kod pušača, priprema zdravih obroka, promocija bezglutenske hrane i drugo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu