Na ovim mestima ćete naći NAJLEPŠI ODMOR u SRCU ŠUMADIJE! - iKragujevac


Vesti

Vlakča, Dulene, Masloševo, Stragari... samo su neka od sela koje morate obići. Uz slatko od ruža i vruć domaći hleb, pitoma i rodna Šumadija dočekuje goste gotovo netaknutom prirodom: tu su bistra voda, zdrava hrana, duga tradicija i bogata istorija!

Sela u okolini Kragujevca opčiniće vas čarima etno-turizma i smeštajem u bajkovitim vajatima koji mirišu na slatko od ruža i vruć domaći hleb. Predusretljivi domaćini organizovaće vam aktivan odmor, uz pešačke i biciklističke ture kroz prirodu, pričati vam o bogatoj istoriji i brojnim manastirima, a ljubiteljima sportskog lova na raspolaganju su bogata lovišta.

Priroda je u Šumadiji bila široke ruke, a njena lepota opčinjava i leči. Očuvana, a ponegde i netaknuta priroda povezana je razgranatom mrežom puteva s glavnim gradskim centrima, koja turistima omogućava da dožive jedinstveno iskustvo u etno-domaćinstvima ne odričući se pri tom komfora na koji su navikli.

Šumadijska sela otvorila su dvorišta gostima željnim domaćinske atmosfere, prave domaće hrane i pića, kao i dobre razonode, poput priredbi u Vlakču i Stragarima, koje se organzuju da bi se sačuvali tradicija i običaji ovog kraja.

A da ovaj vid turizma ima budućnost, potvrđuje i projekat Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj, koji finansira Ambasada Norveške preko Razvojnog biznis-centra u Kragujevu, lokalne samouprave, turističke organizacije i udruženja Domaćini za seoski turizam.

Oni koji u nastupajućim vrelim danima žele da po pristupačnim cenama odsanjaju deo ovog šumadijskog sna u nekom domaćinstavu sa cvetnim dvorištem, obeharelim voćnjakom, dečjim igralištem s ljuljaškama i klackalicama, vodenicom ili čak i ergelom konja, više informacija mogu dobiti na sajtu Gradske turističke organizacije Kragujevca www.gtokg.org.rs

A obećanje gostiju da će se vratiti ovde nije samo izraz pristojnosti prema domaćinima, već njihova namera da zaista dođu ponovo.

Na sledećoj strani pročitajte šta sve morate obići i odakle ćete poneti najlepše uspomene!

 

 

Izvor: Lepa i srećna

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu