ZA SVE LJUBITELJE SLATKIŠA: Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka - iKragujevac


Vesti

Od petka, 24. do nedelje, 26. marta, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, biće održan „Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka“. Na ovom Sajmu učestvovaće veliki broj organizacija, institucija i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, obukom i konsalting uslugama u ovoj oblasti. 

Među njima su proizvođači i distributeri konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektor, predstavnici poslastičarske industrije i pratećih proizvoda, kao što su čajna peciva i dodaci za kafu i čaj.

U Srbiji će po prvi put biti organizovano internacionalno takmičenje kulinarskih majstora poslastičara, za izbor „Najboljeg deserta Srbije 2017. godine“, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert, kao i takmičenje u pravljenju poslastica od čokolade i festivalskih torti.

Na štandu centralne master kuhinje, sva tri dana tokom Sajma biće održavane edukativne radionice i profesionalni program za poslastičare i ostale zainteresovane, pod nazivom „Chocolate Professional“ i „Coffee Profesional“.

HoReCa asocijacija Kragujevac, Rumunska asocijacija ACCEA, Asocijacija master šefova Srbije, Asocijacija master šefova Hrvatske, Udruženje turističkih poslenika iz Niša, „AREGALA Slovakia”, Asocijacija Somelijea Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe „Kafopije“, su profesionalne gastronomske asocijacije, koje daju organizacionu podršku takmičenju i edukativnom programu. Članovi ovih udruženja održaće tokom Sajma razne profesionalne prezentacije i javne časove, tokom kojih će praviti i pokazivati način izrade skulptura od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i druge zanimljivosti.

Asocijacija somelijea Šumadije, na jednoj od radionica govoriće o slaganju ukusa vina i čokolade. O kafi će predavanja održati specijalni gost Ivan Abramo iz Italije, i naši najveći stručnjaci Zdravko Gavrilović (“ Square Nine Hotel“) i Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crown Plaza Hotela i autor emisije na Kitchen TV, „Sa slatkim na ti“).

 

izvor: GTO Kragujevac 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu