TRAGEDIJA: Pronađene još tri žrtve eksplozije - iKragujevac


Vesti

Nakon intenzivnog traganja za licima nestalim u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu pronađeni su posmrtni ostaci trojice nestalih.

"Ovo je veliki gubitak za članove porodica, za kolektiv Tehničko-remontnog zavoda, ali i za sve nas u Vojsci Srbije", naveo je pukovnik Mihailo Zogović, načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Zogović je u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izrazio najdublje saučešće porodicama nastradalih.

"Oni su bili predani svom poslu, krasile su ih najviše vojničke vrline: požrtvovanje, čovečnost, hrabrost i odvažnost. Bili su verni i odani svojoj vojsci i državi", naglašava Zogović.

Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja juče je počela sa radom, dok je danas započeo vanredni Inspekcijski nadzor u Tehničko-remontnom zavodu koji po nalogu ministra Zorana Đorđevića sprovodi Inspektorat odbrane.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

U eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u utorak poginuo je i potpukovnik VS Miroslav Perišić koji je danas sahranjen. Tom prilikom povređeno je 25 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije. Tri osobe, čiji su posmrtni ostaci danas pronađeni vodile su se kao nestale.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu