NEKA TI JE VEČNA SLAVA: Potresni oproštaj Vojske Srbije od potpukovnika nastradalog u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je danas održana komemoracija potpukovniku Miroslavu Perišiću, koji je stradao u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. Perišić je bio komandant garnizona Kragujevac, pripadnik Vojske bio je 26 godina, a u prethodne dve je radio u Tehničko-remontnom zavodu.

Potpukovnik Miroslav Perišić biće sahranjen danas na kragujevačkom varoškom groblju u 14 sati.

Potpukovnik Dragan Žunić, zamenik direktora Tehničko-remontnog zavoda rekao je da je teško naći reči oproštaja.

– Jer prošlo je samo dva dana nakon što smo zajedno pravili planove kako da naš zavod učinimo boljim. Vojnička i ljudska sudbina, nažalost, ispisala je još jednu tužnu stranicu i na njoj stavila tvoje ime.

Na toj stranici zauvek će ostati zapisano da se ni jednog trenutka nisi dvoumio da i u najtežim trenucima i najvećim iskušenjima budeš sa radnicima i kolegama boreći se protiv vatrene stihije i preteće eksplozije.

Dragi naš Miroslave, u svom kratkom veku, uspeo si da časno i pošteno nosiš svoj krst, kao dete, roditelj, suprug, oficir i kao čovek. Zbog toga ćeš večno trajati u našem nezaboravu. Izražavamo najdublje saučešće tvojoj porodici i rođacima uz obećanje da ćemo roditeljski voditi brigu o tvom sinu, a tvojoj supruzi pomoći da savlada bol zbog tvog odlaska. Neka ti je večna slava – rekao je potpukovnik Žunić.

Potpukovnik Stojan Simjonović, komandant Garnizona Kragujevac oprostio se od “časnog sina svoje majke Zorke” ukratko rezimirajući njegov radni vek u Vojski Srbije.

– Dragi naš Miroslave, život te nije mazio, ali si ti kroz njega koračao gordo… U ratnom vrtlogu koji je zahvatio našu zemlju, krenuo si na čelo vojne jedinice. Bio si u prvim redovima na ratištu, tamo gde se trebala braniti čast i sloboda – rekao je Simjonović, a onda se osvrnuo na kobni 28. februar.

– Kao i mnogo puta do sada, tog kobnog dana stao si u prve redove želeći da zaštitiš imovinu i ljudske živote. Ovim činom, vrednim poštovanja, sebe si digao u zvezde, one koje će večito sijati i osvetljavati put novim naraštajima. Dragi naš Miroslave, neka ti je večna slava i hvala, dragi naš kolega i prijatelju – rekao je Simjonović.

Komemoraciji su prisustvovali pripadnici Vojske Srbije, zaposleni u Zavodu, predstavnici gradskih i državnih institucija, rodbina i porodica poginulog potpukovnika – majka Zorka, supruga Violeta i sin Veljko.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu