Program kapitalnih investicija Kragujevca do 2019. godine - iKragujevac


Vesti

Ukoliko odobornici Skupštine grada daju saglasnost na predlog odluke koju je Gradsko veće uputilo na razmatranje i odlučivanje, Kragujevac će pristupiti izradi Programa kapitalnih investicija za period od 2017 – 2019. godine.

Svrha izrade Programa kapitalnih investicija grada Kragujevca je bolje iskorišćavanje kapaciteta lokalnog budžeta i omogućavanje boljeg pristupa spoljašnjim izvorima finansiranja kao i jasno određivanje prioriteta tekućih i budućih kapitalnih potreba.

S druge strane, cilj Programa je obezbeđivanje finansijske stabilnosti, identifikovanje najefikasnijih i najekonomičnijih sredstava za finansiranje kapitalnih projekata, omogućavanje razvoja novih i poboljšanje postojećih usluga građanima, omogućavanje sprovođenja glavnih strategija razvoja obezbeđivanjem lokalnih kapitalnih investicija. Izrada i implementacija Programa sprovešće se u saradnji sa nadležnim Gradskim upravama koje učestvuju u realizaciji kapitalnih investicija, kao i javnim preduzećima.

Gradsko veće donelo je i zaključak o pokretanju inicijative za izradu Izmene i dopune Plana detaljne regulacije “DELA GRADSKOG CENTRA“ u Kragujevcu (urbanističke celine – Crkva i ulica Branka Radičevića) koja obuhvata prostor površine oko 3,40 hektara, omeđen ulicama Kneza Miloša, Karađorđevom, Branka Radičevića, Đačkim trgom i Dr Ilije Kolovića.

Reč je o prostorno-kulturno-istorijskoj celini “Staro gradsko jezgro Kragujevac“ koje je svrstano u nepokretno dobro od velikog značaja, tako da će izmenama i dopunama biti razdvojene površine javne i ostale namene, definisana pravila i način korišćenja zemljišta, razvoj komunalne infrastrukture, zaštita kulturnih dobara i definisani uslovi za izgradnju.

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu