Podrška direktoru Vasiljeviću: Institut za javno zdravlje u Kragujevcu ne želi smenu rukovodstva (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu ne daju da se sa sadašnjeg rukovodećeg mesta ove renomirane ustanove smeni dosadačnji direktor dr Dragan Vasiljević. Potpise na podršku da ostane da vodi institut stavilo je 131 od 135 zaposlenih.

Kako je poručila predsednica sindikata Jelena Hadžič Radisavljević, „u toku novembra je raspisan konkurs za izbor direktora, i javio se samo jedan kandidat, sadašnji direktor.“

Problem je nastao kada 17. januara ove godine eksterni članovi Upravnog odbora, njih trojica, nisu hteli da glasaju za izbor Vasiljevića, dok su članovi iz ustanove glasali za. Tako da je stanje nerešeno, jer sedmi član je razrešen od vlade pre par godina na lični zahtev. 

Radisavljević dodaje da je Drgan Vasiljević ustanovu "izvukao iz pepela, iz dugova koji su bili veći od pola miliona evra".

Vasiljević je nabavio i opremu vredna više od 250.000 evra. Samo u prošloj godini je nabavljena laboratorija za genetiku vredna preko 80.000 evra. Broj korisnika usluga je učetvorostručen, finansijski prihod je dupliran, plate su redovne. Obnovljen je vozni park, a troškovi reprezentacije, dnevnica i službenih putovanja su umanjeni.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu