BRAVO: Kragujevački kulinar osvojio zlato u Istanbulu - iKragujevac


Vesti

Na jednom od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu – 15. Internacionalnom takmičenju kulinara, održanom u Istanbulu u Turskoj, HoReCa asocijacija Kragujevac i pored uskraćene finansijske pomoći od strane lokalnih gradskih vlasti, otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarem i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3.000 učesnika iz celog sveta.

– Nakon jako teškog perioda kada nam je rečeno da gradska vlast nije u mogućnosti da delimično finansira HoReCa asocijaciju Kragujevac, morali smo brzo reagujemo i skratimo troškove odlaska na ovo takmičenje na kojem osvojena medalja znači veliki uspeh i priznanje u čitavom svetu. Uspeli smo da izdvojimo sredstva samo za jednog takmičara i da ostvarimo najbolji rezultat i osvojimo prvo mesto u kategoriji „kuhinja dalekog istoka“ čime smo potvrdili da ne ostvarujemo samo uspehe u evropskoj kuhinji, već smo poglede proširili i na kuhinju dalekog istoka. Pored uspeha takmičara, naša asocijacija je pozvana da bude uključena u organizaciju ovog takmičenja kao jedina asocijacija na svetu (pored Svetskog udruženja master šefova iz Londona) čime nam je ukazana velika čast – navodi se u saopštenju HoReCa.

Članovi asocijacije koji su bili na takmičenju su predsednik Vujadin Vujadinović i takmičar Bogdan Šundić, koji je osvojio zlatnu medalju.

Sledeće takmičenje je u Bukureštu od 3. do 5. marta a HoReCa asocijacija Kragujevac će odmeravati snage sa najboljim kulinarima sveta u kategorijama pasta i pica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu