Muzej na otvorenom u Velikom parku - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće obrazovalo je Komisiju za sprovođenje Projekta “Muzej na otvorenom u Velikom parku“. 

Zadatak Komisije koju čini 13 članova je da osmisli koncept spomeničke postavke u Velikom Parku u Kragujevcu. Pored toga, Komisija će pripremiti konkursnu dokumentaciju koja će jasno da definiše temu, odredi propozicije, kriterijume i postavi pred umetnike jasne i precizne zadatke za idejno rešenje stalne postavke Muzeja na otvorenom u Velikom parku, čiji je cilj prezentacija kulturno-istorijskog nasleđa grada Kragujevca na temu “Prvi u Srbiji“.

Gradsko veće donelo je i odluku o objavljivanju javnog poziva za prijavu predloga programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na teritoriji grada u cilju izbora udruženja/organizacija kojima će biti dodeljena sredstva za realizaciju programa tokom 2018. godine. Za programe u oblasti socijalne zaštite okvirno je utvrđen iznos od 8,2 miliona, a za programe u oblasti zdravstvene zaštite 1,2 miliona dinara. Reč je o programima čiji je cilj unapređenje kvaliteta života, položaja i prava najugroženijih grupa građana.

Članovi veća dali su saglasnost Gradskoj upravi za investicije da vrši nadzor nad poslovima montaže i puštanja u rad sistema za automatsku detekciju i dojavu požara za potrebe Pozorišta za decu, a u okviru realizacije projekta “Gradovi u fokusu“.

Odlukom Gradskog veća, Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj predaće na dalju nadležnost gradskim upravama za vanprivredu i finansije idejni projekat sanacije i elaborat energetske efikasnosti vrtića “Crvenkapa“ čija je vrednost 91.200 dinara, kao i projektno-tehničku dokumentaciju rekonstrukcije ograde vrtića “Neven“ vrednosti 24 000 dinara. Inače, grad Kragujevac je u cilju realizacije projekta kojim se obezbeđuje ušteda u troškovima električne energije u školama nabavio opremu za kompenzaciju reaktivne energije čija je vrednost 494.000 dinara. Oprema je ugrađena u osam osnovnih škola.

Gradsko veće odobrilo je 500 000 dinara Udruženju “Kragujevački orkestar“ na ime finansijske podrške Kragujevačkom pevačkom društvu koje funkcioniše u sastavu tog Udruženja, za učešće na Međunarodnom festivalu pravoslavne duhovne muzike u Belorusiji od 8. do 11. februara. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu