Ministarstvo prosvete podržalo projekte u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Četiri kragujevačka projekta dobila su podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Udruženje građana romsko-srpskog prijateljstva "Stablo" dobilo je podršku za realizaciju projekta "Od jezika do školskog časopisa" koji će sprovesti u partnerstvu sa OŠ "19. oktobar". U okviru projekta planirano je izdavanje školskog časopisa, dvojezične monografije škole na srpskom i romskom jeziku kao i uvođenje romskog jezika u nastavu.

Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, uz podršku resornog ministarstva realizovace projekat "E(j) recikliraj" koji ima za cilj razvijanjesvesti, pre svega među mladima, o pravilnom odlaganju i reciklaži električnog i elektronskog otpada, kroz mnogobrojne radionice, kampanje, izradu video klipova i kratkih filmova.

Udruženje "Roma centar" dobilo je podršku za nastavak projekta "Romske bajke i legende u osnovnim školama" čiju realizaciju je, od marta do juna ove godine, podržao grad Kragujevac. Projekat će se sprovoditi u šest osnovnih škola, a po završetku će biti objavljena elektronska prezentacija.
Kragujevačka "Škola mira" dobila je podršku za realizaciju projekta "U svakoj školi ima poneki profesor Kosta Vujić". Suština je, kako kažu, da učenici prepoznaju prave životne vrednosti kao i  motivacija i podsticaj da učestvuju u odabiru najboljih nastavnika u svojim školama.

Najbolji nastavnici, po mišljenju učenik,a biće nagrađeni priznanjem "Šešir profesora Koste Vujića". Dodela ovog priznanja, simbolično, biće čin vraćanja dostojanstva i ugleda profesije prosvetnih radnika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu