TRAJE JOŠ DANAS: Sajam automobila u Kragujevcu i dalje otvoren za sve posetioce! - iKragujevac


Vesti

Na "Šumadija sajmu" se i ove godine, u periodu od drugog decembra pa do danas, održava Sajam automobila "Auto expo".

Prostor od 1.600m2 u hali "Šumadija sajma" je popunjen, a Sajam 2016. je svečano otvorio predsednik kragujevačke skupštine, Miroslav Petrašinović.

Kragujevac kao centar automobilske industrije zaslužuje da ima ovakav sajam i mi smo ponosni što spada u jedan od najpretižnijih u Srbiji – rekao je Petrašinović, otvarajući sajam. Inovacije u svetu automobila prezentovane na sajmu vrlo su bitne za Kragujevac, s obzirom na to da je auto – industrija veoma razvijena u našem gradu. Toj činjenici svakako najviše doprinosi kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija. Sajam je pre svega bitan za izlagače koji će građanima Kragujevca na jednom mestu ponuditi paletu programa, ali ne samo za kupovinu vozila, nego i za korišćenje usluga, kao što su lizing i usluge osiguravajućih društava.

U privih deset meseci ove godine u Srbiji je prodato 21 116 novih automobila što je za 18,4 posto više nego u istom periodu prošle godine, istakao je tom prilikom Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore i dodao, da nema bolje najave ozdravljenja nacionalne ekonomije od povećanja prodaje novih automobila. Istovremeno, spoljno – trgovinska razmena Kragujevca, kao velikog industrijskog centra, iznosi nešto više od dve milijarde američkih dolara, od čega je samo izvoz 1,2 milijarde. Privreda Kragujevca, rekao je Lučić, ostvarila je spoljno – trgovinski suficit u iznosu od 332 miliona dolara što je u odnosu na 2015. godinu više za 3,6 posto. Najveći deo suficita ostarila je kompanija FCA.

Sajam automobila je opstao zahvaljujući izlagačima koji su i u vreme globalne ekonomske krize učestvovali na sajmu u Kragujevcu, rekao je direktor “Šumadija sajma“ Zoran Nedeljković i dodao da je prostor od 1600 kvadratnih metara popunjen do poslednjeg mesta. Nedeljković je podsetio na dugu tradiciju auto – industrije u Kragujevcu, ali i na činjenicu da je povećanjem kupovne moći stanovništva povećana tražnja za novim automobilima za 15 posto.

Pored zastupljenih brendova, kao što su "Volkswagen", "Fijat", "Opel", "Hyundai", "Škoda", "Fiat", "Alfa", "Mazda", "Ford", "Nissan", Kragujevčani su imali priliku da prisustvuju premijerama sjajnih Fordovih mezimaca- "ford mustanga" i "ford kuga".

Tokom Sajma biraju se najbolji automobili u nekoliko kategorija, a predsednik Žirija je naš proslavljeni automobilski šampion Čedomir Brkić.

Pored lokalnih dilera i zastupnika najpoznatijih brendova auto-industrije, na sajmu možete sresti i predstavnike osiguravajućih i lizing kompanija. Svi ljubitelji automobila, kao i svi potencijalni kupci imaju priliku da vide, osete, provozaju ili kupe auto po najpovoljnijim sajamskim cenama u Srbiji.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu