"Prave veštine po meri poslodavca" - iKragujevac


Vesti

U Politehničkoj školi održana je završna konferencija projekta "Prave veštine po meri poslodavca" koju sprovodi Razvojni biznis centar sa partnerima i uz finansijsku podršku Švajcarske organizacije Solidar Svis.
Cilj ovog projekta je podsticanje dijaloga između privrede i obrazovnog sektora, kako bi učenici srednjih stručnih škola u skladu sa potrebama tržišta rada što lakše našli posao a poslodavci radnike po meri.

Razvojni biznis centar nosilac je osmišljenog projekta koji se realizuje u partnerstvu sa tri srednje stručne škole. Politehničkom, Prvom i Drugom Tehničkom školom iz Kragujevca.
Razmena iskustva o unapređenju ishoda srednjeg stručnog obrazovanja u skladu sa potrebama poslodavca i tržišta rada rezultirala je i konkretnim primerima gde su maturanti našli pravi put do odgovarajućeg poslodavca.
Ovom prilikom pažnja je posvećena aktuelnoj temi – dualnom obrazovanju o kome su predstavnici privredne komore Srbije i regionalne privredne komore izložili svoje stručne ocene.
Privrednici, predstavnici agencija za ekonomski razvoj, poslodavci civilnog i javnog sektora razgovarali su o prioritetima daljeg razvoja našeg srednjeg stručnog obrazovanja a posebno o saradnji škola i privrede na izgradnji kompetencija učenika, buduih zaposlenih po meri tržišta rada.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu