DA NE POVERUJETE: Indijska konoplja među šljivama i kukuruzima! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Selo Čumić kod Kragujevca, poznato po proizvodnji voća, ove jeseni pročulo se i po proizvodnji indijske konoplje jer je u njegovom ataru policija otkrila jednu od većih plantaža te biljke od koje se sušenjem dobija marihuana.

Policija je u raskrčenom delu šume, u vreme “žetve”, otkrila 223 kilograma indijske konoplje i tom prilikom uhapsila dve osobe za koje se sumnja da su je uzgajali.

Meštani Čumića, mirnog šumadijskog sela, poznatog po izvozu šljive i drugog voća u Rusiju, ali i po proizvodnji kukuruza i pšenice, iznenađeni su otkrićem plantaže indijske konoplje i izbegavaju da javno govore o događaju koji je uznemirio celo selo.

Oni koji su pristali da anonimno komentarišu otkrivanje plantaže i hapšenje dvojice ljudi, za koje se sumnja da su u njihovom selu gajili indijsku konoplju, uglavnom su zabrinuti što droga “stiže sve bliže i mladima na selu” jer su ruralne sredine do sada uglavnom bile znatno manje izložene toj opasnosti od gradova.

Iako su uvereni da rod sa ove plantaže nije bio namenjen prodaji u njihovom selu, ipak brinu što njihova deca “sada znaju da i sama mogu da proizvedu drogu”.

Policija je presekla i nekoliko puteva droge od juga prema severu Srbije i uhapsila preko100 osoba koje su se bavile proizvodnjom, transportom i prodajom droge, a protiv 123 lica podnete su prijave za krivična dela vezana za trgovinu narkoticima.

Izvršeno je 145 zaplena, a protiv 37 lica je primenjena i mera zadržavanja, nakon čega su naknadno sprovedena tužilaštvu”.

(Novi magazin)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu