KONAČNO I POTVRĐENO: EVO KADA će uniforme biti OBAVEZNE u školama u Srbiji! - iKragujevac


Vesti

Osnovci bi već od sledeće školske godine mogli u klupe da sednu obučeni u uniforme. Više nije pitanje da li će, već kada će ova novina biti uvedena.

Dragana Milovanović, specijalni savetnik ministra prosvete kaže da dinamika ne zavisi samo od Ministarstva, jer će za ovu novinu morati da se menjaju Zakon o osnovama sistema obrazovanja i Zakon o osnovnoj školi.

Ona objašnjava da je važno da se uniforme dopadnu deci, kako bi ih rado nosila. Zato će njihov dizajn biti prepušten svakoj školi pojedinačno, koja bi, u saradnji sa đačkim parlamentom i savetom roditelja, izabrala izgled uniforme.

Kako bi “ispipale puls” roditeljima i đacima, školske uprave su po nalogu Ministarstva prosvete, već poslale instrukcije za sprovođenje ankete o tome da li su za uvođenje uniformi. Mišljenjasu podeljena i većina mama i tata osnovaca u mlađim razredima podržava ideju, dok su u starijim razredima češće zaokruživali “nezainteresovan”.

Dragana Milovanović kaže da je uvođenje uniformi deo realizacije ideje ministra prosvete Mladena Šarčevića da se upristoji rad škola. Tu zaključuje, nije reč samo o učenicima, već se više pristojnosti traži i od nastavnika, ali i od roditelja kada dolaze u školu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu