OTKRIVAMO: Pogledajte kolika je stopa siromaštva u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Istraživanje je pokazalo da je stopa siromaštva u Srbiji najveća je u opštini Tutin i da iznosi 66,1 odsto, dok je najmanja u opštini Novi Beograd i iznosi 4,8 odsto.

Stope siromaštva visoke su i u Preševu - 63,6 odsto, Bojniku 63,4 odsto, Bujanovcu i Lebanama 54,6 odsto, a stope više od 50 odsto su i u Babušnici, Bosilegradu, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Žitorađi, Medveđi, Trgovištu i Crnoj Travi.

Stopu siromaštva tek ispod 50 odsto imaju Krupanj, Vladimirci, Novi Pazar, Nova Crnja, Koceljeva, Merošina.

Kragujevac ima stopu siromaštva od 23,8 odsto, Valjevo 24,5 odsto, Užice 17,9 odsto, Čačak 24,3 odsto, Šabac 32,3 odsto.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević rekao je novinarima pre početka skupa da socijalna novčana pomoć po osobi u Srbiji iznosi bar 5.000 dinara mesečno. "Određene porodice imaju osnovna davanja, koja im služe za pokrivanje osnovnih troškova života. Ako se saberu sva novčana davanja i ako dodamo još neka davanja to je i više 20.000 mesečno. Prosečna davanja po članu porodice su od 5.000 pa nadalje", rekao je Ivanišević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu