MZ Stanovo na prvom mestu po broju stanovnika kojima je potrebna socijalna zaštita - iKragujevac


Vesti

Stručni radnici Centra za socijalni rad posetili su danas MZ “Stanovo“, jednu u nizu sa kojom Centar sarađuje na realizovanju socijalne zaštite za građane, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Mesna zajednica “Stanovo“ je najveća mesna zajednica u Kragujevcu, ima oko 12.000 stanovnika, što je 7 posto ukupnog broja stanovnika Grada.

U odnosu na druge mesne zajednice, građani MZ “Stanovo“ su u značajnoj meri zastupljeni u evidenciji Centra za socijalni rad, što dovoljno govori o socijalnom statusu građana.

Veliki broj korisnika i zastupljenost različitih socijalnih problema nameće potrebu kontinuirane saradnje Saveta ove mesne zajednice i zaposlenih stručnih radnika Centra za socijalni rad. Novčanu socijalnu pomoć ostvaruje 563 porodica ili 17 posto od ukupnog broja porodica koje su ostvarile ovo pravo, a obroke Narodne kuhinje prima 129 korisnika. U program “Višak hrane“ uključeno je 36 porodica. Pored toga, u MZ “Stanovo“, Centar raspolaže sa najvećim brojem stanova koje koriste materijalno i stambeno ugroženi korisnici socijalne zaštite -14 od ukupno 39 stanova.

Zahvaljujući velikoj posvećenosti u radu, koju pokazuje ova mesna zajednica, u prethodnom periodu su realizovane brojne zajedničke akcije i humanitarne aktivnosti, koje su doprinele da najugroženiji građani dobiju kvalitetnije životne uslove. Iz navedenih razloga, ova mesna zajednica je primer dobre prakse i saradnje sa Centrom na sprečavanju i saniranju posledica socijalnih problema

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu