NA MLADIMA SVET OSTAJE: Reosnivanje fudbalskog kluba BRATSTVO 1975 iz Erdeča! [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Meštani Erdeča imaju čime da se ponose!  Zahvaljujući inicijatorima- Nikoli Vučenovicu , Daliboru Lukoviću, Dragiši Milojeviću i ostatku uprave kluba, BRATSTVO 1975 je ponovo osnovan ove godine.

Iako osnovan davne 1975. godine, klub je prestao sa takmičenjima pre 14 godina.

Ono sto je specifično za ovaj fudbalski klub je i to što se u ekipi nalaze isključivo fudbaleri iz naselja Erdeč, koji su sa uspehom igrali za druge klubove dok nije ponovo osnovan klub u njihovom naselju.

Njihove utakmice sada u proseku prati 300-350 ljudi što je mnogo više nego što pažnju privlače pojedine ekipe koje igraju viši rang od njih.

Trenutno igraju najniži rang- treću gradsku ligu, gde im za sada odlično s obzirom na to da su odnosili samo pobede u prva četiri kola i nalaze se na prvom mestu na tabeli ispred Pobede iz Beloševca.

Takodje, verna publika ih prati na gostujućim terenima kada igraju, a neretko ih na tribinama ima i više nego domaćih navijača.

Njihov najveći problem je taj što nemaju svoj teren i domaćini su u Palilulama gde im je rukovodstvo Arsenala izašlo u susret i omogućilo im, za pocetak, da igraju mečeve kod njih na terenu.

Fudbaleri reosnovanog kluba se nadaju pomoći grada, u nastojanju da imaju svoj stadion u naselju gde bi, prema njihovim rečima, bilo još više publike koja se uželela fudbala. 

Pogledajte na fotografijama kakva atmosfera vlada na njihovim utakmicama. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu