Sednice saveta Šumadijskog okruga - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je tokom protekle sezone pritivgradne zaštite uspeo da spase i useve i letinu.

Zahvaljujući radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji izbegnute su posledice nevremena na području opština u Šumadiji, rekla je načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić.

Ona je najavila da će i za narednu sezonu protivgradne zaštite Grad Kragujevac da obezbedi 100 raketa koliko je bilo i u 2016-oj godini, a nastaviće da finasira i naknadu za strelce.

Protivgradna odbrana na teritoriji Šumadije bila je ključna tema sednice saveta Šumadijskog upravnog okruga.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika u protekloj protivgradnoj sezoni na području Republike Srbije zabeleženo je 57 dana u kojima je dejstvovala protivgradna odbrana, utrošeno je oko 6500 raketa.

Ostvareni su dobri rezultati zaštite poljioprivrednog zemljišta na području Srbije, a naročito u Šumadiji, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U upravi Šumadijskog okruga zadovoljni su reagovanjem protivgradne odbrane u proteklohj sezoni na području Grada Kragujevca i opština u regionu.

U sistemu protivgradne zaštite i u narednoj sezoni biće obezbedjeni 100 raketa i naknada za strelce, najavila je načelnica Šumadijskog orkuga Biljana Ilić Stošić koja je predsedavala 4. oj sednici Saveta Šumadijskog upravnog okruga

Savet Šumadijskog upravnog okruga je razmatrao i mogućnost većeg učešća komunalne inspekcije u borbi protiv nelegalnog prometa duvana i proizvoda od duvana.

U gradskoj upravi za inspekcijiski nadzor su ocenili da su komunalci do sada asistirali poreznicima i tržišnoj inspkeciji.

Za šire aktivnosti koje podrazumevaju i ovlašćenja o oduzimanju robe potrebna je dodatna obuka 11 inspektora koja bi uskoro trebalo da bude realizovana, uz rešavanje pitanja skladištenja robe iz nelegalnog prometa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu