KRAGUJEVČANIN ZA PRIMER: Maratonac stigao do Kikinde - iKragujevac


Vesti

Slabovidi pedesetogodišnji Kragujevčanin, Goran Nikolić, kako bi ukazao na potrebe paraolimpijaca i skrenuo pažnju na osobe sa invaliditetom, odlučio je da za 55 dana istrči 55 maratona, odnosno svakog dana da pređe 42 kilometra i na taj način bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Nakon trinaest dana, pauzu je napravio u Kikindi gde je dočekan sa ovacijama.

 Čvrsta volja i jak motiv od presudne su važnosti da bi maratonac iz Kragujevca , Goran Nikolić, koji time pruža svesrdnu podršku srpskim paraolimpijcima koji učestvuju na Letnjim paraolimpijskim igrama u Riju.  

''Ljudi nemaju puno motiva i moram da kažem da mi Ginisov rekord nije krajnji motiv već mi služi kao magnet za publiku. Kada bih rekao da trčim sto maratona za sto dana, nikoga ne bi zanimalo, ali ovako moja poruka može pre da dopre do onih kojima je namenjena''", kaže Nikolić.

bravo kragujevcanin od novog sada do backe palanke istrcao sedmi uzastopni maraton

Na desetak kilometara od Kikinde, podršku Nikoliću pružili su atletičari sa severa Banata kako bi lakše izdržao poslednje kilometre koji su, prema rečima samih trkača, najteži.

Nikolić je inače slabovid od rođenja, svega pet procenata vidi na jednom oku. Bez obzira na hendikep, do sada je u svojoj karijeri istrčao 29 maratona. Svoje trčanje nastavlja po čitavoj Srbiji i Crnoj Gori.

Izvor: RTV Vojvodina

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu