SVAKA ČAST: Kragujevački svetski šampioni u grilovanju osvojili 21 medalju! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Kragujevčani svetski šampioni u grilovanju! 

Na najvećoj svetskoj smotri kulinara ‘’ WORLD MASTERS OF GRILL’’ koje je održano u Rumuniji, u gradu Kluž Napoka, takmičari iz preko 30 zemalja borili su se za titulu svetskog prvaka u grilovanju.

Tim iz Kragujevca i jedini predstavnici Srbije u ovogodišnjem takmičenju su činili: predsednik asocijacije Vujadin Vujadinović, mentor tima Vladimir Arsenijević (TUŠ ‘’Toza Dragović’’) , takmičari Vladisav Milošević , Miloš Totović i Nemanja Milovanović.

U konkurenciji od preko 500 takmičara, mladi Kragujevčani osvojili su zlatnu medalju i titulu šampiona sveta u pripremi jela od mlevenog mesa, 9 srebrnih medalja i 11 bronzanih.
Zadatak Horeca asocijacije je bila priprema jela od piletine, govedine, svinjetine, mlevenog mesa i sosova za roštiljsko meso. Predsednik sudijskog žirija Robert Rainford iz Kanade, poznat u svetu po nadimku Kralj roštilja, nije se dvoumio: proglasio je kragujevčane apsolutnim pobednicima ovog takmičenja.
Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović kome je pripala čast da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija, kazao je da je ovo nezabeležen uspeh u istoriji srpskog kulinarstva u ovoj kategoriji. ‘’Konkurencija je bila veoma jaka, poznajući kakve gastronomske sile su učestvovale na takmičenju. Naš tim je veoma mlad, ali iza sebe ima ozbiljne rezultate na gastronomskim takmičenjima. Verujem da je preovladao moderan način roštilja koji smo spremili, spoj tradicionalnog ukusa srpskog roštilja i internacionalnih namirnica koje su se savršeno uklopile. Srpski roštilj je nama ukusan, ali sudijama koji dolaze iz, recimo Juzne Koreje, ukus može biti jako čudan jer su navikli na drugi tip roštilja i sosova. Jelo koje smo pripremali sadrži skoro sve namirnice karakteristične za internacionalno podneblje, ali smo rostiljsko meso pripremali po staroj srpskoj recepturi, i uveren sam da je to tajna našeg uspeha – kazao je Vujadinović.
Mentor tima potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vladimir Arsenijević rekao je da su presrećni ostalim postignutim rezultatima. ‘’9 srebrnih i 11 bronzanih odličja je ogroman uspeh koju nijedna druga država učesnica na ovom takmičenju nije ostvarila. Upornim radom i odlascima na gastronomska takmičenja širom Evrope su urodila plodom, jer smo u prilici da vidimo i aktivno učestvujemo u radu sa kulinarima iz čitavog sveta.’’

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu