Promocija zdravlja usta i zuba - iKragujevac


Vesti

Promocija zdravlja usta i zuba i ove godine je glavna tema obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja.

Predstavnici Instituta za javno zdravlje i Zavoda za stomatologiju, održali su radionicu sa decom predškolskog uzrasta u vrtiću "Autić" u Fijatu, na kojoj su im ukazali na značaj redovnog održavanja oralne higijene i pravilne tehnike za pranje zuba. U obeležavanje Dana oralnog zdravlja u Kragujevcu uključili su se i Predškolska ustanova Nada Naumović, Udruženje za oralno zdravlje i Grad Kragujevac.

Oralno zdravlje podrazumeva zdrave i za funkciju sposobne zube. Cilj obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja je da se skrene pažnja javnosti na značaj zdravlja usta i zuba kao važne komponente u očuvanju opšteg zdravstvenog stanja. To je i prilika da se informiše stanovništvo o metodama za sprečavanje bolesti, preventivnim merama i usvajanjem pravlnih tehnika oralne higijene. U Zavodu za stomatologiju kažu da je neophodno da se najmlađima ukaže koliko je važno oralno zdravlje. Apelovali su i na roditelje da decu redovno dovode na preventivne stomatološke preglede. 

Svetski dan oralnog zdravlja obeležava se osmu godinu za redom u više od 40 zemalja sveta. Statistika pokazuje da je 90% svetske populacije u opasnosti, da tokom života oboli od nekog oblika bolesti usta i zuba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu