BRAVO: Sa džeparcem pravo u biznis! - iKragujevac


Vesti

Umesto da odu na more i da na provod potroše džeparac, dvojica tek punoletnih mladića Marko Glišović (19) i njegov vršnjak Stefan Stevanović odlučili su da skromnu ušteđevinu ulože u osnivanje firme, da pokrenu privatni biznis. 

Biciklima i zasad jednim pozajmljenim automobilom odlaze u nabavku i raznose namirnice, pice, cveće, lekove, poštu, a nude i druge usluge za sve one koji za to nemaju mogućnosti ili vremena.

Želeli su, kažu, da sve bude legalno i u skladu s propisima. Njihovo preduzeće "Brzi Trčko" uredno je upisano u knjige Agencije za privredne registre, a ovi mladi ljudi kažu da su spremni da preuzmu sve rizike koje nose biznis i teška borba za egzistenciju. Samo obaveze za porez (paušalni) iznose oko 27.000 dinara mesečno. Pored toga, treba zaraditi plate za njih dvojicu, ali i izdvojiti novac za planirana, skromna ulaganja.

- Slične usluge već postoje u pojedinim većim gradovima u Srbiji, a naš cilj je da se nametnemo nižim cenama, ali i odgovornošću, efikasnim radom, i da steknemo poverenje klijenata - uglas pričaju Marko i Stefan.

Priznaju da osim ideje i snažne volje da počnu da zarađuju, kao i dva bicikla, nisu imali ništa više. Na internetu su videli da Centar za razvoj malog biznisa nudi pomoć, pa su otišli u sedište ovdašnje regionalne privredne komore, gde se nalazi ta služba.

Već su izračunali da im je potrebno oko dvanaest dostava svakodnevno da bi pokrili obaveze za porez. A preostalo je njihova zarada. Imaju i dva službena telefonska broja na koja su dostupni 24 sata dnevno. U prva dva meseca su oslobođeni plaćanja poreza, pa veruju da će u tom periodu vratiti uloženo i uvećati kapital.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu