RTK- Likvidacija ili stečaj? - iKragujevac


Vesti

I dalje je neizvesno šta će na kraju biti sa Radio-televizijom Kragujevac. Da li će biti aktivirana bankarska garancija na 150.000 evra?

Komisija za kontrolu ugovornih obaveza od strane kupca će u narednih nekoliko dana upozoriti vlasnika RTK da ispuni obaveze, odnosno uplati deo aprilske i majsku platu zaposlenima. Ukoliko Radojica Milosavljević, koji je u oktobru prošle godine kupio Radio-televiziju Kragujevac, to ne učini, biće aktivirana bankarska garancija od 150.000 evra - kaže Goran Antonijević, predsednik UGS "Nezavisnost" u RTK.
Posle sastanka sa nadležnima u Ministarstvu privrede, postalo je jasno i da - ako vlasnik nastavi isto da se ponaša, odnosno ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnog ugovora - predstoje samo dva rešenja za probleme jedne od najstarijih medijskih kuća u Srbiji.

Najizvesnija opcija je raskid kupoprodajnog ugovora, a sledeći potez bi mogao biti i raskid privatizacije. I to znači da bi se sve vratilo na početak: imovina Radio-televizije Kragujevac se vraća državi, a potom opet nudi na prodaju.

Ukoliko se ne bi javio zainteresovani kupac - kako su objasnili stručnjaci iz UGS "Nezavisnost" - usledili bi likvidacija ili stečaj. U tom slučaju, svi zaposleni u ovoj medijskoj kući bi ostali bez posla, ali preovladava mišljenje da do najgoreg scenarija, ipak, neće doći.

Radojica Milosavljević duguje četiri i po plate za 67 zaposlenih u ovoj medijskoj kući, a i račun RTK je u blokadi za iznos od oko 7,5 miliona dinara. Prošle sedmice informativni program nije bio emitovan dva dana, trenutno se emituju centralne informativne emisije "Hronika", ali nema jutarnjeg programa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu