Sajam zdravlja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Najavljen je prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu, koji će biti održan 16. i 17. septembra, na „Šumadija sajmu“.

Organizator sajma je agencija „Dream factory production“, generalni pokrovitelj grad Kragujevac, partneri Dom zdravlja i Crveni krst Kragujevac, a generalni sponzor kompanija „Hemofarm“.

Očekuje se oko 40 izlagača i prisustvo brojnih zdravstvenih institucija poput Doma zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Zastavine ambulante, Centra za hipertenziju, Apotekarske ustanove Kragujevac. Takođe, na Sajmu zdravlja će učestvovati i brojna udruženja, poput Udruženja bez glutena, Udruženja dijabetečara...

Obuhvatiće brojna predavanja iz različitih oblasti medicine, alternativne medicine, besplatne preglede i skrininge, radionice, promocije i zabavu. Za posetioce Sajma obezbeđeni su mnogobrojni popusti.

Gosti Sajma biće dr. Nada Macura i Maja Volk koja će predstaviti svoje knjige o zdravoj ishrani. Takođe, svoje proizvode na Sajmu će predstaviti beogradska firma “Enzita“ koja zastupa najpopularnije američke blendere. Bolnica „Ultrazvuk“, jedan od izlagača, organizovaće promociju jednog od najnovijih modela ultrazvučnog aparata firme „My Day“. Na Sajmu će prvi put učestvovati i predstavnici alternativne medicine kao što je „Reiki Srbija“. Organizatori najavljuju i modnu reviju na kojoj će se u ulozi manekena naći medicinsko osoblje Doma zdravlja koje će predstaviti medicinske uniforme kompanije “Senka“.

Glavni cilj organizovanja Sajma zdravlja je informisanje građana i ukazivanje na značaj preventive.

Dom zdravlja, organizovaće veliki broj besplatnih pregleda za posetioce Sajma kao što su merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase, skrining dijabetesa tipa 2, preglede kože i mladeža dermatoskopom. Dom zdravlja će održati radionicu – Dečiji kutak „Bolnica za medvediće, ježiće i ostale drugare“ koja ima za cilj oslobađanje straha dece od „belih mantila“.

Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja obaviće besplatni skrining na depresiju.

U susret Sajmu zdravlja, Crveni krst Kragujevca raspisao je nagradni likovni konkurs za predškolce na temu „Zdravlje znači“. Izložba dečijih radova biće deo programa Sajma zdravlja.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu