Pet privatnih vrtića u Kragujevcu ispunilo uslov za upis dece - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da zaključi ugovore sa pet privatnih predškolskih ustanova koje na osnovu javnog poziva ispunjavaju sve zakonom propisane uslove: “Čili i Vili“, “Drugarstvo“, “Petar Pan“, “Vini Pu“ i “Vrabac“. Ovim ugovorom uređuju se međusobna prava i obaveze grada Kragujevca i privatnih predškolskih ustanova za radnu 2016/2017. godinu.

Inače, pravo na upis i naknadu dela troškova boravka deteta u privatnoj predškolskoj ustanovi roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj ostvaruje na osnovu Rešenja nadležne gradske uprave do broja navedenog u prijavi u delu koji se odnosi na slobodne kapacitete. Mesečni iznos naknade dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi iznosi 80% ekonomske cene koja je utvrđena Rešenjem o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad. Prenos sredstava iz budžeta grada Kragujevca privatnoj predškolskoj ustanovi vrši se na osnovu zahteva za plaćanje na posebnom obrascu, koji Privatna predškolska ustanova dostavlja nadležnoj gradskoj upravi najkasnije do 10. u mesecu za prethodni mesec.

Gradsko veće je donelo odluku o odobravanju sredstava za realizaciju projekata u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na osnovu stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga i projekata udruženja i organizacija u ukupnom iznosu od 540 000 dinara. Sredstva su odobrena Okružnoj podružnici Srpskog lekarskog društva za organizaciju Oktobarskih zdravstvenih dana, zatim Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi “Zastava kamioni“ za podršku ostarelim davaocima koji nisu više aktivni, kao i Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida za pomoć deci vojnih invalida u knjigama, školskom priboru i za nabavku novogodišnjih paketića.

Na sednici je data i saglasnost na zaključenje ugovora za kupovinu interaktivne table i projektora u okviru projekta “Unapređenje profesionalne podrške u zajednici - važan korak u inkluziji dece“ koji zajednički realizuju UNICEF i Centar za socijalnu politiku u saradnji sa SKGO i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije.

Gradsko veće je na osnovu zahteva žitelja Mesne zajednice Šumarice, donelo odluku kojom je naloženo Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove da preduzme neophodne mere na sanaciji Prilepske ulice, na lokalnom putu Kragujevac - Lužnice, kojom saobraćaju vozila javnog gradskog prevoza 608 i 611. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu