Škola "Svetozar Marković" dobija MINI OLIMPIJSKI KOMPLEKS! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Dvorište i tereni OŠ "Svetozar Marković" biće uređeni zahvaljujući akciji koju je pokrenuo Rotarakt klub Kragujevac, u saradnji sa matičnim Rotari klubom i partnerima. Biće izgrađen mini olimpijski kompleks za takmičenja svih škola na nivou grada. Sredstva će se prikupljati na Aukciji dresova najuspešnijih sportista naše zemlje i Oktobarskoj trci sećanja. 

U akciji učestvuju dizajneri, nastavnici i sportski radnici, a osmišljeno je idejno rešenje koje je u skladu sa nastavnim planom i programom, rodnom ravnopravnošću i usmereno ka licima sa invaliditetom.

Škola "Svetozar Marković" nema spoljne sportske terene već 12 godina, a više od 10 godina nije imala fiskulturnu salu.
Plan je da se projekat realizuje kroz tri faze kako bi se sredilo celo dvorište i napravili tereni pogodni za održavanje takmičenja u košarci, odbojci, tenisu, fudbalu, atletici - mini olimpijski kompleks za održavanje takmičenja svih škola na nivou grada jednom godišnje, što je i obaveza propisana novim Zakonom o sportu. Takođe održivost projekta obezbeđena je kroz besplatne treninge iz više atletskih disciplina i drugih timskih sportova za čiju organizaciju će se škola obavezati nakon završetka dvorišta.

Aktivnosti kojima će se vršiti prezentacija ideje građanima, društveno odgovornim kompanijama i nadležnim državnim organima su „Aukcija dresova sportista“ i „Oktobarska trka sećanja“.

"Aukcija dresova sportista" zakazana je za 16. septemba i biće održana u Hotelu Kragujevac sa početkom od 20 časova. Mnogi sportisti, učesnici i osvajači priznanja za našu državu poslali su svoje dresove i rekvizite koji će biti ponuđeni na prodaju. Ovom prilikom gostima će biti prezentovano i idejno rešenje projekta.

"Oktobarska trka sećanja", zakazana za 9. septembar od 12 sati, biće još jedna manifestacija organizovana u cilju realizacije ideje. Trka je prošle godine okupila 286 učesnika i pored kulturno-istorijske dimenzije, od sponzora je prikupljeno preko 100.000 dinara doniranih u vidu sportske opreme štićenicima doma „Kneginja Ljubica“. Ove godine cilj je da na trci učestvuje od 700 do 1000 ljudi, a sva sredstva biće usmerena na izgradnju terena.

Rotarakt klub Kragujevac ima nameru da aktivnost ponavlja svake godine, kao težnju da se sređuje po jedno dvorište osnovne škole sa područija Kragujevca. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu