U toku je rekonstrukcija politehničke škole - iKragujevac


Vesti

Poslednji dani pred početak nove školske godine, koriste se za rekonstrukciju i renoviranje školskih prostora u gradu.

Radovi velikog obima odvijaju se ubrzano u Politehničkoj školi, a ovo je i period kada direktor sklapa nove dogovore i obnavlja stare, kako bi učenicima škole omogućio praksu kod kragujevačkih privrednika.
    Suma od skoro 50 miliona dinara opredeljena je za rekonstrukciju Politehničke škole u Kragujevcu, na ime oštećenja u poplavama 2014. godine. Novac je stigao iz vladine Kancelarije za obnovu i razvoj i umnogome će doprineti boljim uslovima rada u ovoj školi za koju kažu da će posle rekonstrukcije, biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih škola u gradu.
   Osim gradjevinskih radova koji su u toku, rukovodstvo škole radi i na obezbedjivanju uslova za praktično angažovanje učenika u privredi. Profili za koje se oni ovde školuju itekako su traženi.
   Preduzeća Sofir, Fiat, Milanović inženjering, samo su neka sa poprilično dugog spiska kragujevačkih privrednika, kod kojih praksu završavaju učenici Politehničke škole. Ako se pokažu kao vredni i stručni u oblasti za koju se školuju, a naravno uzimajući u obzir da su tek djaci, otvaraju sebi mogućnost da u tim preduzećima budu i radno angažovani, uz mogućnost daljeg usavršavanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu