Gradsko veće dalo je saglasnost na idejno rešenje projekta "Kreativni Veliki park" - iKragujevac


Vesti

Zelena ostrva puna cveća, pešačke promenade, fontane, mala gradska pozornica, izložbeni paviljon, staze za bicikliste, dečja igrališta i mesta za odmor najstarijih sugrađana uskoro će, kao gradski urbani, turistički i kulturni potencijal ispuniti omiljeno šetalište Kragujevčana – Veliki park.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Aneksa II Ugovora o donaciji između grada Kragujevca, Fondacije Dragica Nikolic i Udruženja građana „Nedelja dizajna“ iz Beograda kojim se detaljnije definišu obaveze između ugovornih strana. Korisnik donacije – grad Kragujevac dao je saglasnost na idejno rešenje partnernog uredjenja dela Velikog parka „Kreativni Veliki park“. Nakon javne prezentacije Urbanističkog projekta koja je organizovana od 7. do 13. juna i stručne kontrole Komisije za planove, glavni gradski arhitekta Aleksandar Nenković dao je saglasnost na idejno rešenje koje je ocenio kao dobro i kvalitetno.

Od trenutka kada je porodica našeg tenisera Novaka Đokovića, pre nekoliko godina, odustala od izgradnje teniskih terena, hotela i komercijalnih sadržaja u jednom delu ove oaze, Veliki park, praktično, nije menjan, osim ako se izuzmu uobičajeni sezonski radovi koji nisu izostajali.

Namera gospođe Nikolić i saradnika fondacije koju vodi je da, posle Kragujevca, i mnogi drugi gradovi u našoj zemlji dobiju moderne zelene oaze koje će ličiti na najlepše parkove u Evropi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu