BRAVO: Fondacija "Dragica Nikolić" uručila je najuspešnijim učenicima laptopove! - iKragujevac


Vesti

Predsednica fondacije "Dragica Nikolić" uručila je 155 laptopova najuspešnijim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mesta na republičkim i jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima.

Dragica Nikolić je istakla da je ponosna na decu, ne samo kao predsednica Fondacije "Dragica Nikolić", već "kao majka i baka", koja svoje roditeljske osećaje radosti na njihove uspehe deli sa svim građanima Srbije.

"Vi ste budućnost koja obećava nove uspehe, vi ste naš pokazatelj da smo društvo uspešnih, mladih ljudi. Zato je važan ovaj dan", istakla je supruga predsednika Srbije i dodala da su nagrade pred njima, tek prve u nizu budućih priznanja koje ih čekaju.

"Ostanite radoznali, uvek željni otkrića i uspeha, uvek posvećeni radu. Neka vam sticanje znanja bude zadovoljstvo, učenje radost, a uspesi će tada dolaziti sami. Hvala vam na svim radostima i na podizanju ugleda vaših škola, gradova, ugleda Srbije", rekla je Dragica Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je prisustvovao svečanosti u Palati Srbija, istakao je da je želja da se deci simbolično kaže hvala, jer pokazuju da mnogo toga može da se uradi.

"Potreban je talenat, ali koliko u Srbiji talenata nestaje, zato što uz talenat ide rad i želja. Kod vas se sve to sastavilo, nešto vam je dao Bog, nešto roditelji, a mnogo toga vi sami. I zato ste naš ponos", rekao je predsednik.

Nikolić kaže da bi želeo da to ostane u njima, da ostanu deca koja znaju šta treba da urade i da stariji shvate, gledajući njih, šta treba da urade.

"Učinili ste nas ponosnim, vraćate nam osmeh na lice, veru, svojim roditeljima na najlepši način rekli ste hvala, za sva odricanja, a znate koliko toga ponekad nedostaje da biste otišli korak dalje. Vaši roditelji, nastavnici, sebi su već podigli spomenik, vi im samo pokažite zahvalnost tako što ćete nastaviti", rekao je Nikolić.

Smatra da, ukoliko najbolja deca nastave, i drugi, koji to nisu, krenuće za njima, a stariji sa strane da sve to pomažu, i "eto naše Srbijice ponovo, lepše, bolje, složnije, jače, sa mnogo više osmeha".

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić čestitao je deci, roditeljima i nastavnicima, rekavši da su zajedno postigli veliki cilj.

"Danas imamo dva velika primera, jedan je porodični primer - to je ono što radite u svojim kućama, stvarajući pozitivnu atmosferu, u kojoj se prepoznaju prave vrednosti, da se trud isplati, da se insistira na tome, uspeli ste i čestitam vam", rekao je Verbić navodeći primer Fondacije "Dragica Nikolić" kao drugi jako važan primer.
"To je primer za sve organizacije, društveno odgovorne fondacije, u šta treba ulagati i gde će trud biti prepoznat, gde će se rezultati videti. Hvala vama koji dobijate nagrade i vama koji ste ih pripremili i koji ćete ih podeliti", rekao je ministar.

Fondacija "Dragica Nikolić" dodelila je pohvalnice i 155 laptopova "Hjulit Pakard" učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mesta na republičkim i jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima iz istorije, biologije, matematike, jezika...

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu