KONAČAN BROJ: Koliko ljudi ostaje bez posla?! - iKragujevac


Vesti

Kako je prema proceni menadžmenta FCA Srbija u toj kompaniji, nakon najavljenog ukidanja jedne od smene, prekobrojno oko 900 radnika, ostaje da se vidi da li će u kragujevačkoj fabrici ovih dana početi da prave spiskove tehnološkog viška.

Rukovodstvo FCA Srbija do sredine sedmice bi, naime, trebalo da objavi zvaničnu informaciju o dvonedeljnom izjašnjavanju radnika o socijalnom programu, kojim su onima koji su, dobrovoljno ili, uz poziv i sugestiju da to učine, prihvatili da napuste radna mesta, ponuđene otpremnine koje, u zavisnosti od godina staža, iznose od 4.800 do 12.000 evra.

Kako iKragujevac nezvanično saznaje prijavilo se oko 500 radnika za dobrovoljan odlazak iz kompanije FIAT. 

Iako na prvi pogled deluju stimulativno i primamljivo, ove otpremnine su, prema oceni zaposlenih u Fijatovoj fabrici, pre jednokratna novčana pomoć no podrška radnicima koji su ostali bez posla do novog zaposlenja.

U Sindikatu FCA Srbija su, krajem prošle nedelje, neposredno po okončanju izjašnjavanja radnika o socijalnom programu, kazali da se "iskreno nadaju" da menadžment neće početi da pravi spiskove tehnološkog viška. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu