KG: Grad po PRVI PUT FINANSIRA letovanje osnovaca iz siromašnih porodica! - iKragujevac


Vesti

Put Kopaonika u sredu polazi 170-oro učenika nižih razreda iz osnovnih skola Sveti Sava, Milutin i Draginja Todorović i Radoje Domanović.

Grad Kragujevac će ovog leta po prvi put finasirati letovanje kragujevačkih osnovaca uzrasta do četvrtog razreda iz siromašnih porodica, nezaposlenih roditelja, samohranih i hraniteljskih porodica, ili onih koji primaju naknade za dečji dodatak.

Njih 930-oro boraviće u kragujevačkom odmaralištu na Kopaoniku po sedam dana, a prva grupa dece na letovanje polazi 29. juna.

Put Kopaonika u sredu polazi 170-oro učenika nižih razreda iz osnovnih skola Sveti Sava, Milutin i Draginja Todorović i Radoje Domanović.

Sa decom će na Kopaoniku boraviti i njihovi učitelji a tokom sedmodnevnog letovanja u kragujevačkom odmaralištu svakodnevno će biti osmišljene aktivnosti koje se odnose na boravak u prirodi.

Ovo je jedan od najboljih načina da deca kojoj roditelji zbog siromaštva ne mogu da obezbede letovanje, provedu deo školskog rasputa na jednoj turističkoj destinaciji.

U kragujevačkom dečjem odmaralištu na Kopaoniku ovog leta boraviće sedam dečjih grupa a opredeljena sredstava koja iznose oko deset milona dinara dovoljna su njihov sedmodnevni boravak sto bi na drugim planinskim odredištima iznosilo mnogo više kažu u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti.

Tokom letnjeg boravka na Kopaoniku sa djacima ce biti ukupno 70-oro učitelja, a poslednja grupa dece iz Kragujevca polazi 24. avgusta.

U Gradskoj upravi kažu da će se do kraja ovog programa broj dece uvećati jer ce zaposleni u skoli "Dragiša Luković Španac" naknadno poslati spiskove dece koja će otići na letovanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu