Sutra u TC Plaza obeležava se Međunarodni dan borbe protiv droge - iKragujevac


Vesti

U Srbiji će sutra biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i trgovine drogama, kako bi se javnost upozorila na sve veći problem zloupotrebe narkotika i potrebu uključivanja svih aktera u rešavanje ovog problema.

Borbi protiv trgovine drogom kao i preventivnom delovanju u Srbiji se poslednjih godina poklanja velika pažnja, a Vlada Srbije je 2009. godine usvojila Strategiju za borbu protiv droga za period od narednih pet godina.

Opšti cilj Strategije je očuvanje i unapređenje zdravlja stanovništva smanjenjem korišćenja droga i štetnih posledica prouzrokovanih zloupotrebom narkotika.

Cilj je da se to postigne kroz nekoliko polja delovanja koji podrazumevaju koordinaciju, smanjenje ponude i tražnje droga, informisanje, istraživanje i evoluaciju i međunarodnu saradnju.

Kampanja povodom 26. juna sprovodi se u Srbiji dugi niz godina, sa ciljem da se društvo motiviše za učešće u svim aktivnostima koje mogu da doprinesu smanjenju zloupotrebe droga.

U TC Plaza sutra od 18 časova obeležiće se Međunarodni dan borbe protiv droge uz dokumentarni film "Ovo je moj grad, grad Kragujevac", Takođe biće održana izložba likovnih radova učenika OŠ "21.oktobar" i muzički nastup talentovanih učenika iz Kragujevca i hip-hop grupe iz Knjaževca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu