KONAČNA ODLUKA: Šta će biti sa Fiatom?! - iKragujevac


Vesti

Predstavnici Samostalnog sindikata “FCA Srbija” sastaće se sutra u Beogradu sa mandatarom, Aleksandrom Vučićem, i rukovodstvom kompanije, kako bi razgovarali o dugoročnim planovima poslovanja i pronašli najbolje rešenje za oko 1 500 zaposlenih koji će ostati bez posla, usled ukidanja jedne smene u kragujevačkoj fabrici.

“S obzirom na to da je Vlada Srbije vlasnik 33 odsto kapitala u ovoj fabrici, država treba da ima neki predlog i viziju poslovanja “FCA Srbija” u narednom periodu. Od nadležnih očekujem konkretan stav o proizvodnji novog modela, koji je jedino dugoročno rešenje”, kaže predsednik Samostalnog sindikata kompanije, Zoran Marković.

Prema Markovićevim rečima visina otpremnine za radnike koji se prijave za dobrovoljni odlazak iz fabrike, još uvek nije poznata i to je jedan od spornih tema u pregovorima sa menadžmentom FCA. 

Mandatar za sastav nove Vlade, Aleksandar Vučić, najavio je prethodnih dana da će razgovarati i sa italijanskom Vladom, kako bi se izborio za opstanak ove kompanije u Kragujevcu. Naglasio je i da je Vlada Srbije za "Fiat" dala više novca nego za sve druge investicije.

Ukoliko nakon sutrašnjeg sastanka sa Vučićem ne dođe do pozitivnih pomaka, sindikalci najavljuju protestna okupljanja u krugu fabrike sledeće nedelje, a kažu da su moguće i protestne šetnje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu