SRAMOTA: Profesori Prve kragujevačke gimnazije puštali decu da PREPISUJU NA PRIJEMNOM! - iKragujevac


Vesti

Slobodan Jovanović iz Paraćina, čija je ćerka polagala prijemni ispit za specijalno matematičko odeljenje Prve kragujevačke gimnazije, čitav slučaj je prijavio Ministarstvu prosvete i kragujevačkoj školskoj upravi.

Prepisivanjem i pomaganjem nastavnika na ispitu poništena je pozitivna selekcija đaka, žali se kaže Jovanović.

“Školska uprava je utvrdila neregularnosti. Prema rečima rukovodioca školske uprave, tu je sve dokazano i ispit nije regularan. On je sa takvim stavom I takvim zaključkom poslao podatke Ministarstvu prosvete I očekuje odgovor od njih. Prema njegovim rečima on nije nadležan da poništi ispit. Do dana današnjeg, koliko je meni poznato Ministartsvo prosvete nije odgovorilo”, kaže Slobodan Jovanović.

S druge strane, iz kragujevačke Školske uprave kažu da okružna upisna komisija nije nadležna da donosi bilo kakav zaključak.

“Ona samo ima zadatak koji je obavljen. Dakle, sakupio je ono što su izjave, eventualne dokaze za činjenično stanje stvari, kao je tekao iz svačijeg ugla, kako je tekao taj prijemni ispit”, ističe Goran Joksimović, načelnik Školske uprave Kragujevac.

Greške prave ljudi, a ne institucije, kaže Slobodan Jovanović, koji inisistira da se utvrdi odgovornost. “Nećemo da sečemo vene ako ne upiše. Ali kako očuvati motivaciju da dete nastavi da radi kao do sad sa saznanjem da to možda ništa ne vredi”, dodaje Jovanović. 

U poslednjih dvadeset godina se nisu događali slični slučajevi, kažu iz Prve kragujevačke gimnazije. “Mi u školi tvrdimo odgovorno da nije bilo nikakvih propusta i da nezadovoljstvo pojedinih učenika I roditelja postignutom rezultatom na tom ispitu ne mora da znači I neregularnost ispita”, navodi direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković. Uloženo je četiri primedbe na regularnost polaganja prijemnog ispita za specijalno matematičko odeljenje u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. 

Da li će đaci, čiji su se roditelji žalili, ostati ispod crte biće poznato trećeg jula po objavljivanju konačne rang-liste. 

 

Izvor:B 92

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu